Deze special maakt deel uit van een driedelige serie over het Jaarboek Architectuur. Een publicatie die al meer dan 35 jaar bestaat. Elk jaar is het een onmisbaar overzichtswerk voor iedereen die geïnteresseerd is in bouwkunst. In het boek staan 28 bijzondere projecten, die samen iets vertellen over de ‘stand van het land’ wat betreft architectuur. 

De selectie is gemaakt door een driekoppige redactie. Zij hebben elk project bezocht en de architecten en opdrachtgevers uitgebreid gesproken. In elke aflevering interviewen we één redactielid samen met de ontwerper van een geselecteerd project. 

Wij van Landmassa vragen de redactieleden: welk detail van het project is je bijgebleven, en waarom? 

In deze aflevering spreken we Stephan Petermann, Kees de Haan en Henk Kroes over het project Kop-Halsklooster in Hijlaard. Redactielid Stephan is hoofdredacteur van VOLUME en mede-oprichter van onderzoeks- en ontwerpbureau MANN. Kees de Haan is architect bij J.O.N.G. Architecten. Henk Kroes is de bouwpastor van het klooster.

De podcast is gemaakt in opdracht van NAI 010 Uitgevers en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Vic Willems verzorgt de autoproductie. Wil je meer weten? Luister dan ook de andere twee afleveringen uit deze serie. En koop het Jaarboek via www.nai010.com.