Yes! Het is mogelijk om met ons samen te werken. Denk hierbij aan bonusafleveringen, inhoudelijke collabs en andere (audio)producties. Ben je geïnteresseerd in sponsoring of adverteren? Dat kan ook! Stuur ons een mailtje via landmassapodcast@gmail.com voor de mogelijkheden. We denken graag met je mee!

Landmassa X De Architect

Sinds februari 2021 schrijven Ariadne en Michelle een column voor De Architect, het meest toonaangevende architectuurplatform van Nederland. Twee meningen, twee invalshoeken, één onderwerp. Lees de maandelijkse column via www.dearchitect.nl. We zijn al diverse keren het best gelezen artikel van de maand!

Landmassa X Het Oversticht

Laat de omgeving spreken – the Next Generation (live evenement 22 september 2022)


Foto: Elisabeth van Munster

De erfgoedsector is in transitie. Een nieuwe generatie beleidsmakers is aan zet, met frisse ideeën en een andere kijk op monumenten. Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel heeft de makers van de podcast Landmassa gevraagd, Ariadne Onclin en Michelle Gulickx, om enkele inspirerende voorbeelden van ‘next generation’ erfgoedbeleid te bespreken.

Denk aan omgang met de post 65 periode, nieuwe manieren om erfgoed onder de aandacht te brengen bij het publiek en alternatieven voor de monumentenstatus. Ook gaan de Landmassa’s met de zaal in gesprek: welke ideeën leven er bij jonge (erfgoed)ambtenaren en hoe zorg je ervoor dat die plannen werkelijkheid worden?

Hoe maak je als jonge ambtenaar het verschil? De nieuwe generatie erfgoedambtenaren krijgen inspiratie en concrete handvatten hoe zij hun frisse ideeën over omgang met erfgoed ten uitvoer kunnen brengen. Daarnaast ontmoet en werk je samen met generatie- en vakgenoten uit Overijssel.

Landmassa X OMI

Tijdens de Dag van de Architectuur Rotterdam (2022) namen wij een live-uitzending met publiek op in het Weenahof (1981, Passchier en Van den Steen). In dit Post65-icoon, ooit het lelijkste gebouw van Rotterdam genoemd, is nu het kunstzinnige Hotel Not Hotel te vinden. De ideale locatie om over de omstreden Post65 architectuur te praten. Onder het genot van een hapje en een drankje bespreken we de uiteenlopende gebouwen uit de periode 1965-1990, zoals de Coolse Poort, de Blakeburg en natuurlijk het Weenahof zelf. Gebouwen waarover volop discussie is; zijn ze gewoonweg te lelijk om te behouden, of zijn het de monumenten van de toekomst?
https://omirotterdam.nl/

Landmassa X Bouw Woon Leef

2022 | Terwijl de wereld in de fik staat buigen wij ons deze special over politiek op microschaak: de gemeenteraadsverkiezingen. We trekken het Rad van Fortuin uit de kast en vliegen door de Amsterdamse partijprogramma’s van Volt, GroenLinks, VVD, PvdA, Pvdd, D66, JA21 en SP. En omdat we deze special opnemen in collab met de godmother van het AT5 programma Bouw Woon Leef – Susanne Heering – leggen we de focus op de onderwerpen bouwen, wonen en leven. Zeker ook interessant voor de luisteraars van buiten de Randstad. Stem 16 maart!

2021 | Je hebt stemwijzers, kieskompassen en debatten. Maar je hebt ook partijprogramma’s! Samen met Susanne Heering van o.a. Bouw Woon Leef van At5 zetten we onze Amsterdamse bril op en bladeren we de partijprogramma’s door. Wat zijn de plannen van de politiek om de woningbouwcrisis op te lossen? Omdat we onmogelijk alle partijprogramma’s in één “special” kunnen bespreken trekken we het Rad van Fortuin uit de kast. Alle partijprogramma’s krijgen een plekje in het Rad en draaien maar. Omstebeurt draaien we elk twee keer en bespreken dus totaal willekeurig in totaal 6 partijprogramma’s. Een toegankelijk gesprek voor in je oor tijdens een dagelijkse wandeling of voor over de boxen tijdens het koken. Geen garantie dat je na het luisteren van deze podcast niet meer een zwevende kiezer bent. Wel inspireren we je om ook zelf de partijprogramma’s open te slaan en een blik te werpen op het woningbouwvraagstuk.

Landmassa X Arcam

In samenwerking met Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) produceerden we naar aanleiding van de Dag van de Architectuur 2020 twee bonusafleveringen: