De iepenblaadjes vliegen door de stad en de gebouwde omgeving staat niet stil. We draaien door de nieuwe toegangshekken van Venetië, zitten vast op de Wallen en snappen nu eindelijk waarom de stad vol zit met ijswinkels en steakhouses. Ugly Belgian Houses is niet meer en fakenews is van alle dag. Michelle wordt getarget op Instagram en komt achter het bestaan van een schokkende app waarmee je kan investeren in bakstenen. En terwijl de gemeente Rotterdam zich buigt over nieuwe masterplannen focust Feyenoord zich enkel nog op voetballen. Gelukkig hebben we ook nog wat architectonisch gerelateerde culturele tips voor de weekenden en vrije dagen die in het verschiet liggen. Samengevat zal deze aflevering jouw dag maken!  

Shownotes

De omgang met de natuur luistert nauw, toont expositie in Het Hem, Het Parool
Benthem Crouwel presenteert opgeleverd Museum Arnhem, Architectenweb
Venetië gaat entree heffen om massatoerisme te stoppen, Volkskrant
Feyenoord gaat niet door met bouw nieuw stadion, NOS
The Flanders phenomenon: how Belgian buildings went from joke to genius, The Guardian
Kun je geen heel huis kopen? Koop dan een heel klein stukje bij Brxs, Trouw
Amsterdam breidt alcoholverbod Wallen fors uit, De Telegraaf
Vlaams Bouwmeester