Op 13 april opende koning Willem Alexander de Floriade van Almere. Sindsdien heeft heel journalistiek Nederland het evenement bezocht en veelal zeer kritische recensies geschreven. Maar wat is de Floriade voor een evenement, waarom wordt het door Almere georganiseerd, wat is het ontwerp en de context en waarom zou je als stad de organisatie van zo’n grootschalig evenement op je willen nemen? We duiken in de historie van de Floriade, de ambities van Almere en bezoeken natuurlijk ook de Floriade. Zijn de kritische recensies terecht? Een must listen aflevering waarin we de grootste landbouwtentoonstelling ter wereld weten te vergelijken met het Eurovisie Songfestival.

Shownotes

De Floriade heeft voorlopig het karakter van een overmaats volkstuinencomplex, NRC
Floriade naar Almere om duurzaam plan, NRC
De lange, hobbelige weg naar de Floriade Expo 2022, Omroep Flevoland
Floriade mag vergunningloos bouwen “in het belang van Almere”, Omroep Flevoland
Zes bouwwerken op Floriadeterrein vlak voor opening goedgekeurd, Omroep Flevoland
Stimuleringsfonds steekt 130.000 euro in onderzoeksproject Floriade 2022, Villamedia
Nieuwe tegenslag voor Floriade: aanbesteding deugt niet, Het Parool