Tijdens de Dag van de Architectuur Rotterdam (2022) namen wij een live-uitzending met publiek op in het Weenahof (1981, Passchier en Van den Steen). In dit Post65-icoon, ooit het lelijkste gebouw van Rotterdam genoemd, is nu het kunstzinnige Hotel Not Hotel te vinden. De ideale locatie om over de omstreden Post65 architectuur te praten. Onder het genot van een hapje en een drankje bespreken we de uiteenlopende gebouwen uit de periode 1965-1990, zoals de Coolse Poort, de Blakeburg en natuurlijk het Weenahof zelf. Gebouwen waarover volop discussie is; zijn ze gewoonweg te lelijk om te behouden, of zijn het de monumenten van de toekomst?

Shownotes

https://omirotterdam.nl/
Verkenning Post 65, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Post ’65-erfgoed en waarderingsparticipatie, Erfgoedvereniging Heemschut
Handleiding waardering Almeers erfgoed. Nieuwe criteria voor de Post 65 periode, gemeente Almere.

Rotterdamse Post65 iconen:
The One Blaak, AIR Rotterdam
The One Blaak, Nieuws Top 010
Post 65 Rotterdam
Jan Hoogstad, Wikipedia
Boek Lelystad, Joris van Casteren
Verkenningen Post65, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed