Wie is er niet mee opgegroeid: Barbie. Maar what is the deal met de architectuur van haar huis de afgelopen eeuwen? En hoe is gebruik gemaakt van de architectuurgeschiedenis bij het (film)ontwerp voor het huis van Barbie girl Margot Robbie? Ariadne struikelt over picknickbanken en bankjes in de openbare ruimte. Mag je zomaar een privé bankje voor je deur zetten om vervolgens “you can’t sit with us” erop te claimen. En wat heeft de uitvinder van het woord “yuppen” hiermee te maken? Michelle tipt welke boeken deze zomer niet mogen ontbreken in je vakantiekoffer en collectief lachen we om de recent aangenomen motie waarin wordt geëist dat de architectuur van woningbouw voortaan mooi moet zijn. Luister de nieuwste aflevering van Landmassa in je favo podcastapp!

Shownotes

Youtube – Stadsleven
Rijksoverheid – Algemene regels voor het plaatsen […]
Vondelpark.com
Mooie nieuwbouw in Amsterdam – Het Parool
Margot Robbie tourt je door Barbie’s dream house
Boek over Barbie en architectuur
Over architectenbarbie
BRUUT – Atlas van het brutalisme in Nederland
Vrouwen in architectuur
Smooth City
De knip in de Weesperstraat