Moeten de Wallen worden vervangen door een prostitutiehotel, en wat is dat precies? Wij denken er nog even over na. Rem Koolhaas is ineens gefascineerd door het platteland en maakte er een expo over. Ook Donald Trump heeft een mening over architectuur, maar of die de Koolhaas-expo in het Guggenheim gaat bezoeken is zeer de vraag. Verder sluipt de woonboulevard de stad in. Hoe? Dat hoor je in deze aflevering.

De Wallen staan op de tocht
Het is druk op de Wallen in Amsterdam, te druk. Hoe gaat de gemeente Amsterdam dit oplossen? Eén van de scenario’s is het verplaatsen van de oorspronkelijke bestemming, de peeskamers, naar een andere locatie. Waarom kijkt Amsterdam naar Keulen als voorbeeld in dit vraagstuk, wat kunnen we leren van Den Haag en hoe ga je om met het erfgoed?
(1:54 min – ga direct naar het item)
Bronnen: Het Parool, De Volkskrant

Met Koolhaas mee op vakantie
Op 20 februari opende het Guggenheim de tentoonstelling “Countryside, The Future”. Het is een expositie over urgente milieu-, politieke en sociaal-economische kwesties door de lens van o.a. architect en stedenbouwkundige Rem Koolhaas. Voor de aanleiding van de expositie moet je met Rem Koolhaas, de man van het toonaangevende boek “Delirious New York”, mee op vakantie.
(12:27 min – ga direct naar het item)
Bronnen: The Guardian, New York Times, Guggenheim

Trump & zijn Versailles
De regering van Trump komt met een voorstel waarin de toekomst van de architectuur van Amerikaanse overheidsgebouwen wordt vastgelegd. De titel van dit voorstel luidt: Making Federal Buildings Beautiful Again. De regeringsplannen zijn een pleidooi voor een neoklassieke stijl als nieuwe norm voor de architectuur van de Amerikaanse overheidsgebouwen.
(22:29 min – ga direct naar het item)
Bron: Het Parool

De nieuwe woonboulevard
Vroeger zag je wanneer je over de Raadhuisstraat en de Rozengracht in Amsterdam fietste allemaal verschillende winkeltjes. Elektronica, kleding, horeca, gekke toeristen zaakjes etc. Het was een eclectisch straatbeeld. Wanneer je nu over de “oranje” loper van Amsterdam fietst valt je nog maar één ding op: de woonwinkel. Wat doen deze showrooms hier en waarom poppen ze allemaal op dezelfde plek op? 
(31:00 min – ga direct naar het item)
Bronnen: Detailhandelsbeleid gemeente Almere 2018-2022, FD