Onze eerste anderhalvemeter-aflevering! Voor de thuisblijvers tippen we de beste digitale reismethodes en bespreken we waarom jij waarschijnlijk stalen deuren in je huis hebt. Verder ook een recensiespecial met de Houthavens en Jeruzalem in Amsterdam. 

Hiken vanaf je luie bank
Waar zouden we toch zijn zonder Google? En dan specifiek zonder Google Maps? Michelle deelt haar Maps-skills. Zo kan je dus ook hele hike tochten maken die je normaliter in barre omstandigheden en met enkel een top conditie zou kunnen doorstaan. Lekker warm, comfortabel en droog vanaf je eigen bank met een wijntje in de hand.
Bronnen: Speurtocht van de Volkskrant, GeoGuessr.
(2:33 min – ga direct naar het item)

De millennial woontrend
De industriële look zie je tegenwoordig overal. Bijna elk huis dat op Funda wordt aangeboden is qua interieur identiek. Waar komt deze stalen deuren-trend vandaan en waarom is dit de eye-catcher in elk interieur?
Bronnen: RTLZ, The Cut longread over Millennial trends.
(10:07 min – ga direct naar het item)

Lijkt het nou op Hotel New York of toch het Eftelinghotel?
Eén van de nieuwe woonbuurten van Amsterdam is de Houthavens. Verschillende eilanden, elk met een eigen karakter en uitstraling. Ariadne en Michelle zijn allebei wezen struinen door dit nieuwe stukje stad. Een gesprek over architectuur, het gebruik van openbare ruimte en verschillende interpretaties en inspiraties.
Bronnen: Bekijk de plannen via de website van Gemeente Amsterdam, inclusief het beeldkwaliteitsplan.
(22:23 min – ga direct naar het item)

In de stijl van een Rijksmonument
De buurt Jeruzalem in Amsterdam oost is op de schop. Ge’re-brand’ naar Park Jeruzalem en ook de woningen zijn onder handen genomen. Naast restauratievoorbeelden kan je in de wijk ook een nieuwe vorm van transformatie terugvinden: nieuwbouw in de stijl van de oorspronkelijke bebouwing.
Bronnen: Gemeente Amsterdam, Park Jeruzalem, Brochure Park Jeruzalem
(40:51 min – ga direct naar het item)