Detour editie

Onder het genot van heel veel chocolade Kedeng-kedeng-en we deze detour het onderwerp stations in. Spoorbeeld is het grote voorbeeld en Sissy Boy duidelijk onze go-to-winkel wanneer je langer dan gepland op het station moet vertoeven. Of transformeren stations naar de winkelcentra van nu? Station Breda moet het al een tijdje zonder frituur doen, Lelystad is een illusie armer met een heus abandoned station in haar repertoire en Manhattan is duidelijk de inspiratiebron voor elke stationsomgeving. Trendspotting in treinspotting.

Shownotes
Omroep Flevoland – Nieuws – ‘Treinstation Almere Centrum is monument’
Spoorbeeld: Kaders stationserfgoed
Volkskrant: Elk station een monument dat kan echt niet
Architectenweb: Verdichtingsplan station Hoofddorp goedgekeurd
Gebiedsontwikkeling.nu: Woningbouw in spoorzones
Spoorbeeld: Handboek retail en services
Juryrapport beste gebouw: Gebouw van het jaar 2017
Trouw: Station Assen
Dezeen: Station Napels
BN De Stem: Breda ziet geen toekomst meer in winkels station