Talk of the town editie

Al sippend aan een Negroni bespreken we deze aflevering de architectuurkritiek van Prins Charles, de museummachine Centre Pompidou en de complexe liefdesrelaties van bijbehorend architect. Een aantal ambities uit het coalitieakkoord, websites van architecten en het depot van Boijmans van Beuningen worden gefileerd. Ook de eurobiljetten gaan terug naar de tekentafel. Het goede nieuws is dat we ons met het ontwerp mogen bemoeien. Het slechte nieuws is voor Spijkenisse. Verder ontkomt Parijs niet aan een annexatie in de vorm van een blokje Toblerone chocolade en staat de halve Amsterdamse binnenstad leeg omdat winkeliers niet meer boven hun zaak wonen. Gelukkig zijn de snacks van de Febo voortaan jouw wandel-doel zijn en koop je na het luisteren van deze aflevering alleen nog maar citroenen in plaats van limoenen. En neem jij de (niet bestaande) wisseltrofee van ons over als winnaars van de Amsterdamse Architectuur Quiz? Dit jaar verdedigen we niet onze titel, maar hebben we als onderdeel van de redactie de quiz van inhoud voorzien. Doe mee t/m 7 januari via www.arcam.nl

Shownotes
Arcam: De Grote Amsterdamse Architectuurquiz 2021
Nieuw coalitieakkoord: Architectenweb, Landmassa, Het Parool
Euro bankbiljetten: NOS, Landmassa
De Franse Toblerone: De Volkskrant
Het huis van Richard Rogers: YouTube
Audiotours over architectuur: Architour
Wonen boven winkels, waarom niet? De Volkskrant
Subsidie Wonen boven Winkels: Gemeente Amsterdam